Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çileğin Melodisi

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kakaolu kek, vişne, çilekli puding ve pastacı kreması ile hazırlanan tarif.

Yaklaşık 12 porsiyon

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çileğin Melodisi

Hamur:

100 g yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 yumurta (orta boy)
1 tutam tuz
1 su bardağı un
0,5 su bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

Üzeri için:

2 poşet Dr. Oetker Çilekli Puding
5,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
80 g beyaz çikolata

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
1 su bardağı çekirdeksiz vişne

Süslemek için:

40 g bitter çikolata

Kalıp:

Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin, toz şeker, şekerli vanilin, yumurta ve tuzu mikser ile 2 dakika çırpın. Un, nişasta, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından aldığınız keki 20 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve yumurta sarısını bir tencereye alın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine puding poşetlerini boşaltıp orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca beyaz çikolatayı ilave edip ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.


2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın.

4

Şekillendirme

Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katını servis tabağına alıp üzerine böğürtlenli sos yayın. Üzerine pastacı kremasının yarısını yayın ve vişnelerin yarısını sıralayın. İkinci kat keki kapatın. Üzerine aynı sıralama ile kalan dolgu malzemelerini koyup son katı kapatın.


Çilekli pudingi çırpma kabına alın ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Kekin üzerine yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu makas ile kesin. Kekin üzerine şeritler sıkın. Kalan çikolata ile pişirme kağıdı üzerine değişik boyutlarda damla şekilleri sıkın. Donunca kağıttan ayırıp kekin üzerine yapıştırın.