* Çilekli Bademli Ombre Pasta
1 paket | Dr. Oetker Pandispanya Un |
3 | yumurta |
0,5 su bardağı | su |
1 poşet | Dr. Oetker Krem Şanti |
1 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
10 adet | küp şeklinde doğranmış çilek |
1 çay bardağı | iri kırılmış kabuksuz badem |
1 paket | Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması |
1,5 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
50 g | yumuşak margarin |
25 damla | Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı |
4 adet | çilek |
1 yemek kaşığı | iri kırılmış badem |
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm) |
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
İri kırılmış bademleri fırın tepsisine yayın ve hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Fırından çıkarın, bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. Soğuk sütü bir çırpma kabına alın, üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 2- 3 dakika çırpın. İlk katını servis tabağına alın. Üzerine 2 yemek kaşığı krem şanti yayın. Çileklerin yarısını sıralayın ve 1 yemek kaşığı badem serpin. İkinci kat pandispanyayı kapatın. Aynı işlemi uygulayın, son katı koyun ve üzerine hafifçe bastırın. Kalan krem şanti ile kenar boşlukları dolacak şekilde ince bir tabaka sürün.
Pasta kremasını soğuk süt ve margarin ile tarifine göre çırpın. İki eşit miktara bölün. Bunlardan birini tekrar ikiye bölerek ayrı kaplara alın. Birine 5, diğerine de 20 damla jel renklendirici ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kremaları 3 ayrı krema sıkma torbasına doldurun.
Alttan yukarıya doğru rengi açılacak şekilde kremaları şerit şeklinde pastanın yan kısmına sıkın. Spatula ile elinizi kaldırmadan bir iki kez geçerek kenarları düzeltin ve hareli görüntü elde edin. Kalan beyaz kremayı üzerine sıkın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Çilek ve badem kırıkları ile süsleyerek servis yapın.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.