Flag

Çilekli Bademli Ombre Pasta

Yaklaşık 8 dilim
Orta
200 dk.
Çilek ve badem dolgulu ombre pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Pandispanya
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
0,5 su bardağısu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
10 adetküp şeklinde doğranmış çilek
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Kaplamak için
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
50 gyumuşak margarin
25 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Üzeri için
4 adetçilek
1 yemek kaşığıiri kırılmış badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. 

3

Bademlerin hazırlanışı

İri kırılmış bademleri fırın tepsisine yayın ve hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Fırından çıkarın, bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. Soğuk sütü bir çırpma kabına alın, üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 3-4 dakika çırpın. İlk katını servis tabağına alın. Üzerine 2 yemek kaşığı krem şanti yayın. Çileklerin yarısını sıralayın ve 1 yemek kaşığı badem serpin. İkinci kat pandispanyayı kapatın. Aynı işlemi uygulayın, son katı koyun ve üzerine hafifçe bastırın. Kalan krem şanti ile kenar boşlukları dolacak şekilde ince bir tabaka sürün.

5

Kaplama ve süsleme

Pasta kremasını soğuk süt ve margarin ile tarifine göre çırpın. İki eşit miktara bölün. Bunlardan birini tekrar ikiye bölerek ayrı kaplara alın. Birine 5, diğerine de 20 damla jel renklendirici ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kremaları 3 ayrı krema sıkma torbasına doldurun.


Alttan yukarıya doğru rengi açılacak şekilde kremaları şerit şeklinde pastanın yan kısmına sıkın. Spatula ile elinizi kaldırmadan bir iki kez geçerek kenarları düzeltin ve hareli görüntü elde edin. Kalan beyaz kremayı üzerine sıkın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Çilek ve badem kırıkları ile süsleyerek servis yapın.