Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Cranberry'li Kurabiye

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Cranberry'li tereyağlı kurabiye.

25 - 30 adet

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Cranberry'li Kurabiye

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
150 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
1 çay bardağı kurutulmuş turna yemişi (cranberry)
1 portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve pudra şekerini karıştırıp bir kaba eleyin. Tereyağı ve yumurtayı ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve tuzu ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Un karışımını ekleyin ve eliniz ile yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edince hamuru hafif unlanmış tezgaha alın.  Cranberry ve portakal kabuğu rendesini ekleyip kısa bir süre daha yoğurun. Hamuru 25 cm uzunluğunda rulo yapın, strec filme sarın ve buzdolabında 40-45 dakika bekletin. 

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarıp bekletmeden bıçak ile 3-4 mm kalınlığında dilimleyin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.