Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Domatesli Mantarlı Dilimler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Domates, biber, mantar ve kaşar peyniri ile hazırlanan mayalı tarif.

Yaklaşık 7 - 8 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Domatesli Mantarlı Dilimler

Hamur:

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
5 - 6 adet mantar
7 - 8 adet kiraz domates
1 adet kırmızıbiber
100 g kaşar peyniri
1 çay kaşığı kekik

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz maya, tuz, toz şeker, yumurta, süt ve sıvı yağı ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.

3

Üst malzemenin hazırlanışı

2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı kekiği bir kaseye alıp karıştırın. Mantarları 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Domatesleri 3-4 mm kalınlığında dilimleyin. Kırmızıbiberi halka şeklinde kesin. Kaşar peynirini 4x4 cm boyutlarında ince olarak dilimleyin.

4

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

Mayalanan hamuru kısa süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm uzunluğunda ve 20 cm eninde oval şekilde açın. Fırın tepsisine alın ve üzerini çatal yardımı ile 12-15 yerinden delin. Kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak kekikli sıvı yağı sürün. Üzerine mantar, domates, biberi ve kaşar peyniri dilimlerini sıralayıp kekik serpin. Hamurun kenarlarını kaldırıp malzemelerin üzerine kapatın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.