
Dereotunu yıkayıp iyice kurulayın. Çok ince doğrayıp sıvı yağı ekleyin. El blenderi ile sulanıp püre haline gelinceye kadar iyice ezin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu eleyip yarısını derin bir kaba alın. Hamur kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Yoğurt, margarin, tuz ve hazırladığınız dereotunu ekleyip karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölün, tezgah üzerine alın ve eliniz ile açın. Ortalarına birer tatlı kaşığı labne peyniri koyun. Daha sonra hamurları poğaça şeklinde kapatın, birleşme yerlerini eliniz ile hafifçe bastırarak hamurları birbirine yapıştırın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler

Tuzlular

Tuzlular

Tuzlular