Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dondurma Partisi

Çocuklar için hazırlayabileceğiniz eğlenceli bir pasta.

yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Dondurma Partisi

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Wolke Vanilyalı
3 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı süt
100 g yumuşak margarin
1 portakal kabuğu rendesi

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1 çay bardağı portakal suyu
1,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
20 adet çekirdeksiz vişne

Islatmak için:

0,5 su bardağı portakal suyu

Kaplama:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
2 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk
6 adet dondurma külahı
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Kakaolu Çubuk
fındık kırığı
yaprak badem
kırılmış Antep fıstığı
Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Wolke un karışımını çırpma kabına boşaltın. Üzerine yumurta, süt ve margarini ilave edip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 40 - 45 Dakika

Fırından alın, 10-15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Portakal suyu ve sütü bir çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Üzerine çikolata parçaları ve vişneyi ilave edip kaşık ile karıştırın.

Keki enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın ve portakal suyunun yarısı ile ıslatın. Hazırladığınız dolguyu üzerine yayın. Diğer katı üzerine kapatın ve kalan portakal suyu ile ıslatın.

4

Kaplama ve süsleme

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. 3-4 yemek kaşığı kadarını ayırın ve buzdolabına alın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şantiyi ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. 6 adet kaseye eşit miktara paylaştırın. Jel renklendirici ilave edip karıştırarak her birini farklı renk yapın. Turuncu rengi elde etmek için kırmızı ve sarı, mor renk için kırmızı ve mavi renkleri birleştirin.

Renkli pasta süslerini mutfak robotunda öğütün. Servisten önce pastanın kenarlarına serpin. Ayırdığınız pasta kremasını karıştırın, yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerine 6 daire sıkın. Hazırladığınız renkli krem şantileri top halıne getirip külahlara yerleştirin. Üzerlerine pasta süsü, fındık, badem, Antep fıstığı ve çikolata parçaları serpin. Külahları pastanın üzerine batırın ve servis yapın.