Flag

Dondurma Partisi

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
200 dk.
Çocuklar için hazırlayabileceğiniz eğlenceli bir pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Wolke Vanilyalı
3yumurta
0,5 su bardağısüt
100 gyumuşak margarin
1portakal kabuğu rendesi
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1 çay bardağıportakal suyu
1,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
20 adetçekirdeksiz vişne
Islatmak için
0,5 su bardağıportakal suyu
Kaplama
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
6 adetdondurma külahı
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Kakaolu Çubuk
fındık kırığı
file badem
kırılmış Antep fıstığı
Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
2 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Wolke Vanilyalı
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Kakaolu Çubuk
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Wolke un karışımını çırpma kabına boşaltın. Üzerine yumurta, süt ve margarini ilave edip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından alın, 10-15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Portakal suyu ve sütü bir çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 4 dakika çırpın. Üzerine çikolata parçaları ve vişneyi ilave edip kaşık ile karıştırın.


Keki enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın ve portakal suyunun yarısı ile ıslatın. Hazırladığınız dolguyu üzerine yayın. Diğer katı üzerine kapatın ve kalan portakal suyu ile ıslatın.

4

Kaplama ve süsleme

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. 3-4 yemek kaşığı kadarını ayırın ve buzdolabına alın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.


Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şantiyi ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. 6 adet kaseye eşit miktara paylaştırın. Jel renklendirici ilave edip karıştırarak her birini farklı renk yapın. Turuncu rengi elde etmek için kırmızı ve sarı, mor renk için kırmızı ve mavi renkleri birleştirin.


Renkli pasta süslerini mutfak robotunda öğütün. Servisten önce pastanın kenarlarına serpin. Ayırdığınız pasta kremasını karıştırın, yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerine 6 daire sıkın. Hazırladığınız renkli krem şantileri top halıne getirip külahlara yerleştirin. Üzerlerine pasta süsü, fındık, badem, Antep fıstığı ve çikolata parçaları serpin. Külahları pastanın üzerine batırın ve servis yapın.