Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dörtyol Puding

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bisküvili taban ve pudingle hazırlanan bu tarifi süslerken çocuklar çok eğlenecek.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Dörtyol Puding

Taban:

25 g margarin
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1,5 su bardağı öğütülmüş fındık
0,5 çay bardağı süt
12 adet sade petit beurre bisküvi (öğütülmüş)

Puding:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağı süt
25 g margarin
2 paket yulaflı bisküvi (310 g - öğütülmüş)
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
1,5 su bardağı yulaf ezmesi
1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış kuru kayısı

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1 yemek kaşığı öğütülmüş fındık
2 - 3 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (15x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Bisküvili taban

Margarin ve pudra şekeri bir kaba alın, kısık ateşte eriyinceye kadar karışırın. Öğütülmüş fındıkları ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine yarım çay bardağı sütü ilave edip ocaktan alın. Öğütülmüş bisküvileri ekleyip karıştırın ve kalıbın tabanına yayın.

2

Puding

3 su bardağı sütü bir tencereye boşaltın ve üzerine puding poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ekleyip ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 20 dakika bekletin.

Soğuyan pudinge yulaflı bisküvi, ceviz, yulaf ezmesi ve kayısıları ekleyip kaşık ile karıştırın. Kalıptaki bisküvili karışımın üzerine yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Sudan maşa ile çıkartın, kenarından makas ile kesin ve tatlının üzerini kaplayacak şekilde yayın. Glazür donunca süsleme kalemi ile dörtyol çizin.

4

Öğütülmüş fındık ve Antep fıstığı ile kaldırım ve çimleri oluşturun. Arzuya göre trafik lambası ve trafik işaretleri ile süsleyebilirsiniz. Dilimleyerek servis yapın.