Flag

Ekler

35 - 40 adet
Zor
40 dk.
Pastacı kreması ile hazırlanan ekler tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
100 gtereyağı
1 su bardağısu
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 tutamtuz
4yumurta
Pastacı kreması
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş krema
2,5 su bardağısüt
2 yemek kaşığıtoz şeker
2yumurta sarısı
2 yemek kaşığıtoz şeker
5 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Çikolatalı kaplama
150 gbitter çikolata
Üzeri için
3 - 4 yemek kaşığıkırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Hamurun hazırlanışı

Unu bir tabağın veya kasenin içine eleyin. Tereyağı, su, toz şeker ve tuzu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp üzerine elenmiş unu tek seferde ekleyin. Tahta kaşık veya silikon spatula ile un tamamen suya karışıncaya kadar karıştırın. Tekrar ocağa alın, düşük ısıdaki ocakta kaşık ile ezerek karıştırıp 1,5-2 dakika pişirin. Tencerenin dibinde ince bir hamur tutması olunca ocaktan alın. Hamuru çırpma kabına alın ve 10-15 dakika bekletin. Süreyi uzatmayın. 

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını alt-üst ayarında belirtilen dereceye getirip ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C


Yumurtaları derin bir kaseye kırın. Soğuyan hamura teker teker ekleyerek mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın. Hamuru 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 10 cm uzunluğunda aralıklı sıkın ve pişirin. Kalan hamuru daha sonra hazırlamak üzere oda sıcaklığında ve torbasında bekletin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkarın, pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Fırın tepsisini soğuması için yıkayıp kurulayın. Üzerine pişirme kağıdı serip krema sıkma torbasındaki hamuru aralıklı olarak 10 cm uzunluğunda sıkın ve aynı şekilde pişirin.

3

Pastacı kremasının hazırlanışı

Kremayı derin bir çırpma kabına alın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

2,5 su bardağı süt ve 2 yemek kaşığı toz şekeri tencereye alıp orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Yumurta sarılarını derin bir kaseye alıp çatal veya el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker, nişasta ve yarım su bardağı sütü ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar iyice karıştırın. Ocaktaki şekerli süt kaynamaya başladığında içinden 2 yemek kaşığı alıp yumurtalı karışıma ekleyin. Karıştırarak kaynayan şekerli süte ekleyin. Karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp şekerli vanilini ekleyin ve karıştırın. Geniş ve cam bir kaseye alın. Kremanın üzerine değecek şekilde streç film kapatın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve yarım saat bekletin. Süre sonunda buzdolabından çıkarıp mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Buzdolabında beklettiğiniz 1 su bardağı soğuk kremayı da orta devirde 3 dakika çırpın. İki kremayı birleştirip 2 dakika daha çırpın.

4

Eklerlerin hazırlanışı

Pastacı kremasını 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Eklerleri ortadan enlemesine ikiye kesin. Alt katların üzerine krema sıkın ve üst katları kapatın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

5

Kaplama ve servis

Çikolatanın 100 gramını benmari yöntemi ile eritin. Kaşık ile karıştırarak mutfak termometresi ile ısısını ölçün. 46°C'ye ulaştığında ocaktan alın. Üzerine kalan 50 gram çikolatayı ekleyip kaşık ile karıştırarak eritin. 28°C'ye düşünceye kadar yavaşça karıştırmaya devam edin. Bu ısıya ulaştığında tekrar sıcak su dolu kabın üzerine alın ve karıştırın. 32°C oluncaya kadar bekletin. Daha sonra ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip eklerlerin üzerini kaplayarak süsleyin. Antep fıstığı serpin. Buzdolabında 10 dakika bekletin ve servis yapın.