Flag

Ekmek (yaş maya)

10 - 12 dilim
Orta
160 dk.
Yaş maya ile hazırlanan ekmek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
20 gyaş maya
0,5 çay bardağıılık su
4 - 4,5 su bardağıun
1 çay kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıtuz
3 çay bardağıılık su
Üzeri için
2 yemek kaşığısu
1 tatlı kaşığıun

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Picture - yas-maya-su-dokme-karistirma.jpg

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Picture - aktif-maya-un-hamur.jpg

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Toz şeker, tuz ve ılık suyu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

3
Picture - hamur-ekmek-ikinci- mayalama.jpg

Süre sonunda mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Unlanmış tezgahta yuvarlayarak ekmek şekli verin ve yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Üzerine su sürün ve un serpin. Üzerini kapatıp 20 dakika daha bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından çıkarıp mutfak havlusu ile üzerini kapatın ve soğumaya bırakın.