Flag

Elmalı Gül Tart

Yaklaşık 8 porsiyon
Orta
120 dk.
Cevizli pastacı kremalı, elmalı tart.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kalp şeklinde kek kalıbı (24 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
100 gtereyağı
1 yemek kaşığısu
Dolgu
2 adetelma
2 yemek kaşığıtoz şeker
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
0,5 çay bardağıiri kırılmış ceviz
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
2 adetkırmızı elma

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı ve suyu ekleyip yoğurun. Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 4 cm yüksekliğinde çember oluşturacak şekilde elinizle bastırarak yayın. Çatal yardımı ile 10-12 yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Elmaları küçük küpler şeklinde doğrayın. Toz şekeri ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tarçın ve cevizi ekleyin. Karıştırıp soğumaya bırakın.


Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız elmaları ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Kalıptaki tart tabanının üzerine alın ve yayın.

4

Üzerinin hazırlanışı ve pişirme

Kırmızı elmaları kabuklarını soymadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını ayıklayıp yarım ay şeklinde çok ince dilimleyin. Derin bir kaba alın ve üzerini kapatacak kadar kaynatılmış su dökün. 5 dakika bekletip suyunu süzün ve havlu peçete üzerine alın. Dolgu malzemesinin üzerine gül şeklinde sıralayın. 160°C'ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.