Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Elmalı Tart

(0)
4 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Elma dilimli, tarçınlı mayalı tart.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Elmalı Tart

Hamur:

3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
0,5 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı ılık süt
1 yumurta (orta boy)
50 g eritilmiş tereyağı
1 limon kabuğu rendesi

Dolgu:

4 adet kırmızı elma (orta boy)
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

25 g eritilmiş tereyağı

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini başaltın ve karıştırın. Toz şeker, ılık süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

2

Elmaların hazırlanışı

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkarın. 0,5 cm kalınlığında dilimleyip derin bir kaseye alın. Üzerine tarçın ve toz şekeri serpip elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırın ve 20 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Mayalanan hamuru tezgaha alıp üzerine limon kabuğu rendesini ilave edin ve yoğurun. 2 eşit parçaya bölün ve her birini merdane ile hafif unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen açın. Hamurlardan 3 cm genişliğinde şeritler kesin. Şeritleri kalıbın ortasından başlayarak ve aralara elma dilimleri yerleştirerek çörek şeklinde sarın. 15 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Süre sonunda fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp bekletmeden üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.