Flag

Elmalı Tart

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
120 dk.
Elma dilimli, tarçınlı mayalı tart.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)

Malzemeler

Hamur
3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
0,5 çay bardağıtoz şeker
1,5 çay bardağıılık süt
1yumurta
50 geritilmiş tereyağı
1limon kabuğu rendesi
Dolgu
4 adetkırmızı elma (orta boy)
1 çay kaşığıtoz tarçın
2 yemek kaşığıtoz şeker
Üzeri için
25 geritilmiş tereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini başaltın ve karıştırın. Toz şeker, ılık süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

2

Elmaların hazırlanışı

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkarın. 0,5 cm kalınlığında dilimleyip derin bir kaseye alın. Üzerine tarçın ve toz şekeri serpip elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırın ve 20 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Mayalanan hamuru tezgaha alıp üzerine limon kabuğu rendesini ilave edin ve yoğurun. 2 eşit parçaya bölün ve her birini merdane ile hafif unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen açın. Hamurlardan 3 cm genişliğinde şeritler kesin. Şeritleri kalıbın ortasından başlayarak ve aralara elma dilimleri yerleştirerek çörek şeklinde sarın. 15 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Süre sonunda fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp bekletmeden üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.