Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Elmalı Turta

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tarçınlı elma dolgulu, krem şantili kek.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Elmalı Turta

Hamur:

100 g yumuşak margarin
0,5 çay bardağı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı öğütülmüş badem

Dolgu:

6 adet elma (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı elma suyu (buzdolabında soğutulmuş)
1 tatlı kaşığı tarçın

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin, toz şeker, yumurta, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2 dakika çırpın. Üzerine un ve hamur kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Öğütülmüş bademleri de ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba yayın, üzerini çatal yardımı ile bir çok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika

Fırından çıkarıp kalıp ile birlikte soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Elmaları küçük küpler şeklinde doğrayın. Toz şekeri ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun.

Tartjöle'yi 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın, suyu ilave edip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1 dakika daha pişirmeye devam edin, ocaktan alıp 1 çay kaşığı tarçını ilave edin. 2-3 dakika karıştırarak bekletin ve elmaların üzerine dökün. İyice karıştırıp bekletmeden hazırladığınız tabanın üzerine yayın.

Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve en az 1 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Krem şantiyi soğuk elma suyu ile 2-3 dakika çırpın. Elmalı karışımın üzerine yayın, kaşığın tersi ile yüzeyde çukurlar oluşturun. Buzdolabında 1 saat daha bekletip tarçın ile süsleyerek servis yapın.