Elmalı Turta

(0)
5 6 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tarçınlı elma dolgulu, krem şantili kek.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika Vejetaryen

Malzemeler

Malzemeler

* Elmalı Turta

Hamur:

100 g yumuşak margarin
0,5 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı öğütülmüş badem

Dolgu:

6 adet elma (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
1 çay kaşığı toz tarçın

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı elma suyu (buzdolabında soğutulmuş)
1 tatlı kaşığı toz tarçın

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin, toz şeker, yumurta, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2 dakika çırpın. Üzerine un ve hamur kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Öğütülmüş bademleri de ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba yayın, üzerini çatal yardımı ile bir çok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika

Fırından çıkarıp kalıp ile birlikte soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Elmaları küçük küpler şeklinde doğrayın. Toz şekeri ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun.

Tartjöle'yi 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın, suyu ilave edip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1 dakika daha pişirmeye devam edin, ocaktan alıp 1 çay kaşığı tarçını ilave edin. 2-3 dakika karıştırarak bekletin ve elmaların üzerine dökün. İyice karıştırıp bekletmeden hazırladığınız tabanın üzerine yayın.

Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve en az 1 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Krem şantiyi soğuk elma suyu ile 2-3 dakika çırpın. Elmalı karışımın üzerine yayın, kaşığın tersi ile yüzeyde çukurlar oluşturun. Buzdolabında 1 saat daha bekletip tarçın ile süsleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.