Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 190 °C
Yumurta aklarını köpük oluncaya kadar 2-3 dakika çırpın. Toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika, yumurta sarılarını da ilave edip 1 dakika daha çırpın.
Ayrı bir kap içerisinde un, hamur kabartma tozu, nişasta ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edin ve 1 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Pişirme kağıdını çıkartın, keki enlemesine üçe kesin. Sonra her daireyi üçgen şeklinde 12 eşit parçaya kesin.
Krem şantiyi süt ile 3-4dakika çırpın. Fındıkları ilave edip karıştırın. Her kek diliminin geniş tarafına birer yemek kaşığı fındıklı krem şanti koyun, kekin ucunu katlayarak kremanın üzerine kapatın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:90 dk.Orta36 adet