Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Fındıklı Küçük İkramlar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Fındıklı krem şanti dolgulu kekler.

36 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Fındıklı Küçük İkramlar

Hamur:

3 yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 yumurta sarısı
1 su bardağı un
2 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı fındık kırığı

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta aklarını köpük oluncaya kadar 2-3 dakika çırpın. Toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika, yumurta sarılarını da ilave edip 1 dakika daha çırpın.

Ayrı bir kap içerisinde un, hamur kabartma tozu, nişasta ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edin ve 1 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Şekillendirme ve süsleme

Pişirme kağıdını çıkartın, keki enlemesine üçe kesin. Sonra her daireyi üçgen şeklinde 12 eşit parçaya kesin.

Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın. Fındıkları ilave edip karıştırın. Her kek diliminin geniş tarafına birer yemek kaşığı fındıklı krem şanti koyun, kekin ucunu katlayarak kremanın üzerine kapatın.