Flag

Fındıklı Revani

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
60 dk.
Fındık kırığı ilave ederek hazırlanan revani tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (25x25 cm)

Malzemeler

Şurup
3,5 su bardağıtoz şeker
3,5 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Hamur
1 paketDr. Oetker Revani
3yumurta
1 çay bardağısüt
1,5 çay bardağıfındık kırığı
Süslemek için
fındık

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Revani
1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Revani karışımını bir çırpma kabına boşaltın. Üzerine yumurta ve sütü ilave edip mikser ile 5 dakika çırpın. Fındık kırığını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 45 dakika


Fırından çıkarıp 1-2 dakika bekletin. Dilimleyin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. Fındık ile süsleyerek servis yapın.