Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glutensiz Alman Pastası

Dr. Oetker Glutensiz ürünler ile hazırlayabileceğiniz Alman pastası tarifi.

yaklaşık 8 - 10 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Alman Pastası

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
3 yumurta (orta boy)
150 ml su
0,5 su bardağı sıvı yağ

Dolgu:

2 su bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Glutensiz Mısır Nişastası
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı fındık kırığı

Çikolatalı Sos:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt

Kalıp:

Alman pastası kalıbı (26 cm)

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını bir kaba alın. Üzerine yumurta, su ve sıvı yağı ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 40 - 45 Dakika

Keki fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Süt, mısır nişastası, yumurta sarısı, toz şeker ve şekerli vanilini bir tencereye alıp kaşık ile 1 dakika karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp tereyağını ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Çikolatalı sosun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

5

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. Alt katı servis tabağına alın, üzerine kremayı yayın ve fındık kırığı serpin. İkinci kat keki üzerine kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.

Üzerine çikolatalı sos ve arzuya göre fındık kırığı döküp dilimleyerek servis yapın.