Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glutensiz Kakaolu Dilimli Kek

(0)
3 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Glutensiz ürünler ile hazırlanan glutensiz kek tarifi.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Kakaolu Dilimli Kek

Malzemeler:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Glutensiz Kakao
2 yemek kaşığı su

Kalıp:

Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını çırpma kabına boşaltın. Üzerine toz şeker, su, sıvı yağ, yumurta ve şekerli vanilini ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hamurun yarısını kalıba alın ve yayın. Kalan hamura kakao ve suyu ekleyip mikser ile 1 dakika çırpın. Beyaz hamurun üzerine yayın. Çatal yardımı ile alttan üste doğru spiral şekli vererek karıştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika

Fırından aldığınız keki 10 dakika sonra kalıptan çıkarın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.