Flag

Glutensiz Krem Şantili Cupcake

Yaklaşık 10 adet
Orta
100 dk.
Dr. Oetker Glutensiz ürünler ile hazırlanan cupcake tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kağıt mini muffin kalıbı

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1yumurta
0,5 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
0,5 çay bardağısıvı yağ
0,5 çay bardağısu
1 çay bardağıkurutulmuş yaban mersini (blueberry)
Üzeri için
1 paketDr. Oetker Glutensiz Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
Picture - Dr. Oetker Glutensiz Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını çırpma kabına koyun. Üzerine yumurta, toz şeker, şekerli vanilin, sıvı yağ ve suyu ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile 3 dakika çırpın. Yaban mersinlerini ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru muffin kalıplarına eşit miktarda paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Krem şantiyi krema sıkma torbasına doldurup muffinlerin üzerine şekilli olarak sıkın ve servis yapın.