Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glutensiz Krep

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile hazırlanan pratik krep tarifi.

Yaklaşık 6 adet

pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Krep

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 yumurta (orta boy)
0,5 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı süt

Pişirmek için:

sıvı yağ

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını bir çırpma kabına alın. Üzerine yumurta, tuz ve sütü ilave edin. El çırpıcısı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. 26 cm çapındaki yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşte ısıtın. 1 çay kaşığı sıvı yağ dökün. Tavanın ortasına 2 yemek kaşığı hamur koyun. Kaşığın arkası ile tabanı kaplayacak şekilde yayın. Hafif kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Her bir krep için tavayı tekrar yağlayarak hamurun tamamını aynı şekilde pişirin. Arzuya göre peynir, maydanoz vb. malzemeler ile servis yapın.