Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glutensiz Pudingli Meyveli Tart

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Lezzetli ve pratik glutensiz kek tarifi.

yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Pudingli Meyveli Tart

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
2 yumurta (orta boy)
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı süt

Üzeri için:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Kakaolu Puding
2,5 su bardağı süt
0,5 su bardağı vişne
0,5 su bardağı ahududu
0,5 su bardağı böğürtlen

Kalıp:

Tart kalıbı (Ø 28 cm)

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını çırpma kabına koyun. Üzerine yumurta, tereyağı, şekerli vanilin, toz şeker ve sütü ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alıp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 Dakika

Fırından çıkarıp 15 dakika bekletin. Tartı kalıptan çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alın ve soğumaya bırakın.

3

Üzerinin hazırlanışı

Sütü tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 10 dakika karıştırarak soğutun.

4

Tartın hazırlanışı ve servis

Hazırladığınız pudingi tartın üzerine yayın. Buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletin. Üzerine vişne, ahududu ve böğürtlenleri sıralayıp dilimleyerek servis yapın.