* Gökkuşağı Pasta
3 su bardağı | un |
2 poşet | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
8 | yumurta |
3 çay bardağı | toz şeker |
2 poşet | Dr. Oetker Şekerli Vanilin |
2 poşet | Dr. Oetker Krem Şanti |
2 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
1 tüp | Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı |
1 tüp | Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi |
1 tüp | Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı |
1 tüp | Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil |
2 paket | Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması |
3 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
100 g | yumuşak margarin |
3 poşet | Dr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk |
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm) |
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
1,5 su bardağı unu bir kaba alın, 1 poşet hamur kabartma tozu ilave edin ve karıştırın. Ayrı bir çırpma kabına 4 yumurta ve 1,5 çay bardağı toz şeker alın. Rengi beyazlaşıncaya kadar mikserin yüksek devrinde yaklaşık 5 dakika çırpın. Süre sonunda 1 poşet şekerli vanilin ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karşımını 3 seferde ilave edin. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın. Fırını kapatmayın. Kalan malzemelerle aynı şekilde bir pandispanya daha hazırlayın ve pişirin. Her ikisini de soğutun.
Soğuk süt ve krem şantileri çırpma kabına alın. Mikseri ile 2-3 dakika çırpın. Krem şantiyi 4 eşit miktara bölerek ayrı çırpma kaplarına alın. Her birine farklı renkte jel renklendirici ilave ederek çırpın.
İlk pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Üst kısmı taban olacak şekilde ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız yeşil renkli kremanın tamamını pandispanyanın üzerine yayın. Üzerine ikincii kat pandispanyayı kapatıp mavi renkli kremayı yayın. İkinci pandispanyayı enlemesine üçe kesin. Bir katını mavi renkli kremanın üzerine alın. Sarı renkli kremayı yayın. Diğer pandispanyayı üzerine kapatın, kırmızı renkli kremayı yayın, son pandispanyayı kapatın.
Margarin, süt ve pasta kremalarını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Pasta kreması ile pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Servisten önce pastanın üzerini kaplayacak şekilde pasta süsü serpin.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.