Flag

Gül Bahçesi

Yaklaşık 75 - 80 adet
Orta
120 dk.
Cevizli şuruplu bir mayalı tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Şurup
3,5 su bardağıtoz şeker
3,5 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Hamur
3,5 - 4 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1yumurta
125 gyumuşak margarin
1 çay bardağısade gazoz
1 su bardağıöğütülmüş ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Şurubun hazırlanışı

Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu 10 dakika kaynatın. Kaynamanın son 1 dakikasında limon suyunu ekleyin, ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine yumurta, margarin ve gazozu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru bekletmeden 4 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile 15x30 cm boyutlarında açın, üzerlerine ceviz serpin ve geniş tarafından rulo şeklinde sarın. Bıçak yardımı ile birer cm genişliğinde dilimler kesin yağlanmış fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Üzerini kapatıp 30 dakika bekletin.

3

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Süre sonunda fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkartıp bekletmeden soğuk şurubu dökün ve üzerini kapatın. Soğuk servis yapın.