Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Gül Bahçesi 2

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sarma çörek tarifi nasıl yapılır? Mayalı, üzümlü, bademli ve tereyağlı bu tarifi hazırlaması çok kolay...

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Gül Bahçesi 2

Hamur:

4,5 - 5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1,5 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1 yumurta (orta boy)
1 su bardağı ılık süt
125 g eritilmiş tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

50 g eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı kuş üzümü
1,5 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı öğütülmüş badem
0,5 çay bardağı toz şeker

Üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı kayısı marmeladı

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip derin bir kaba alın. Mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Toz şeker, tuz, yumurta, ılık süt, eritilmiş tereyağı ve şekerli vanilini ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Mayalanan hamuru tezgah üzerine alıp kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 40x50 cm boyutlarında açın. Üzerine fırça ile eritilmiş tereyağını sürün. Kuş üzümü, kuru üzüm, badem ve toz şekeri karıştırıp yağlanmış hamurun üzerine yayın. Rulo şeklinde sarıp 12 eşit parçaya kesin. Kestiğiniz hamurları kalıba sıralayın. Tereyağı ve sütü karıştırıp üzerlerine sürün. 30 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkartıp kayısı marmeladı sürün. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.