Flag

Harf Pasta "B"

8 - 10 dilim
Orta
30 dk.
Çikolata parçalı, muzlu harf pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Pandispanya için
150 gun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağısüt
80 gtereyağı
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağısüt
1 adetmuz
1 paketDr. Oetker Sütlü Çikolata Parçaları
Süslemek için
muz
Beze
Macaron
rulo gofret
çikolata kaplı şekerlemeler
fındık
1 paketDr. Oetker Pasta Süsü - Kakaolu Çubuk

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Sütlü Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Kakaolu Çubuk
1

Ön hazırlık

37x41 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın. 

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile beyazlaşıncaya kadar 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Mikseri düşük devire alın, hazırladığınız un karışımını üç seferde ekleyerek yaklaşık 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra pandispanyayı aynı boyutlarda kesilmiş bir pişirme kağıdının üzerine ters çevirin, üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, tereyağını ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan pandispanyayı iki eşit parça olacak şekilde ortadan kesin. Her ikisini de bıçak ile "B" harfi şeklinde kesin. Bir adedini servis tabağına alın.

Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan pastacı kremasını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kremayı 0,5 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine toplar şeklinde sıkın. Muzu dilimleyin ve kremanın üzerine sıralayın. Çikolata parçalarını serpin. İkinci pandispanyayı üzerine koyun ve kalan kremayı aynı şekilde sıkın. Buzdolabına alın ve yaklaşık 1 saat bekletin.

5

Süsleme servis

Servisten önce üzerini muz dilimleri, beze, macaron, rulo gofret, çikolata kaplı şekerleme, fındık ve pasta süsü ile süsleyin.