Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Haşhaşlı Revani

(0)
4 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Haşhaş çıtırtılı nefis revani tarifi nasıl yapılır sorusunun yanıtı burada. Hem lezzetli hem de pratik bir revani tarifi arayanlar için...

Yaklaşık 8 - 10 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Haşhaşlı Revani

Şurup:

3 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Revani:

1 paket Dr. Oetker Revani
3 yumurta (orta boy)
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı haşhaş tohumu

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye koyup arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladığında ocağık kısın, limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Revani karışımını bir çırpma kabına boşaltın. Yumurta ve sütü ilave edip mikser ile 5 dakika çırpın. Haşhaşı ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkarıp bekletmeden dörde kesin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup dilimleyerek servis yapın.