Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Havuçlu Yulaflı İkramlar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

10 adet

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Havuçlu Yulaflı İkramlar

Havuçlar için:

2 su bardağı rendelenmiş havuç
0,5 çay bardağı toz şeker
0,5 çay bardağı soğuk su

Yulaflı karışım:

1 yumurta akı
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı un

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Havuçların hazırlanışı

Rendelenmiş havuçları tencereye alın. Üzerine su ve toz şekeri ekleyin, yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Yulaflı karışımın hazırlanışı

Yumurta akını çırpma kabına alın. Kar haline gelinceye kadar mikser ile çırpın. Pudra şekeri ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın.


Yulaf ezmesi, fıstık ezmesi, iri kırılmış ceviz ve kuru üzümleri ayrı bir kaba alıp iyice karıştırın. Havuçlu karışımdan 1 yemek kaşığı dolgu için ayırıp kalanı yulaflı karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. Unu azar azar ekleyerek karıştırın. Çırptığınız yumurta akını da ilave edip karıştırın. İki kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alın, fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Pastacı kremasını soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Ayırdığınız havuçlu karışımı ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Soğuyan yulaflı kurabiyelerin aralarına hazırladığınız dolgudan sürün, ikili olarak birbirine yapıştırın ve servis yapın.