Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Hindistan Cevizli Kare Kurabiyeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kakaolu, Hindistan cevizli kurabiyeler. Sıkma ve kesme kurabiye hazırlama tekniğine uyan bir tarif.

Yaklaşık 35 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Hindistan Cevizli Kare Kurabiyeler

Hamur:

2 su bardağı un
1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı süt

Üst malzeme:

1,5 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
1 çay bardağı krema
1 yumurta akı

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Tereyağı, pudra şekeri, şekerli vanilin ve sütü bir çırpma kabına alıp mikserin düşük devrinde 1-2 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve elinizle yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kapatın.

3

Hindistan cevizli karışımın hazırlanışı

Hindistan cevizi rendesi, krema ve yumurta akını bir kaba alın. Çırpma teli ile iyice karıştırın. 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun.

4

Şekillendirme ve pişirme

Hazırladığınız hamuru kısa bir süre yoğurun ve 10 eşit parçaya bölün. Her birini tezgah üzerinde yuvarlayarak 21 cm boyutunda rulo şeklinde uzatın. İki rulo yan yana gelecek şekilde ikişerli 5 adet hamuru fırın tepsisine sıralayın. İkili ruloların ortalarına hazırladığınız Hindistan cevizli karışımı sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından alın, 5 dakika bekletip her bir rulodan 7'şer adet kurabiye elde edecek şekilde bıçak ile kesin. Soğumaya bırakın.

5

Süsleme ve servis

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Makas ile kenarından kesip bir kaseye boşaltın. Soğuyan kurabiyelerin iki kenarını glazüre batırın ve pişirme kağıdı üzerine alın. Glazür donunca servis tabağına sıralayın ve servis yapın.