Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Hindistan Cevizli Taç

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı Hindistan cevizli puding ile dondurarak hazırlanan tatlı.

Yaklaşık 5 - 6 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Hindistan Cevizli Taç

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Hindistan Cevizli Puding
2 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı dondurulmuş frenk üzümü

Hamur:

1 yumurta (orta boy)
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Islatmak ve kaplamak için:

1 çay bardağı süt
1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

Süslemek için:

1 çay bardağı dondurulmuş frenk üzümü

Kalıp:

Bombeli derin metal kap (20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

Bombeli derin kabın iç kısmını streç film ile kaplayın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Soğuyan pudingi üzerine ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Frenk üzümlerini ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız kabın içine alın ve üzerini düzeltin. Üzerini streç filmle kapatıp dondurucuda 1-2 saat bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

15x20 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Yumurta, yumurta akı ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamuru hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine alın, kenarlarda 1 cm boşluk kalacak şekilde kaşık ile yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Fırından çıkarıp üzerine bir bez örtün ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve servis

Soğuyan keki 3 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin. Süt ve Hindistan cevizi rendesini ayrı ayrı geniş kaplara alın. Şeritleri süte arkalı önlü batırarak ıslatıp ardından Hindistan cevizi rendesine bulayın. Hazırladığınız tatlıyı dondurucudan çıkarın, ters çevirerek servis tabağına alın ve streç filmleri çıkarın. Hazırladığınız şeritleri üzerine aralıklı yerleştirin ve frenk üzümlerini sıralayın. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.