Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Hindistan Cevizli Unsuz ve Şekersiz Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Unsuz ve şekersiz, kakaolu Hindistan cevizli muzlu kek

12 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Hindistan Cevizli Unsuz ve Şekersiz Kek

Hamur:

2 adet muz
2 yumurta (orta boy)
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Muzları iri parçalara bölüp mutfak robotuna alın. Üzerine yumurta, pekmez, yoğurt, Hindistan cevizi rendesi, hamur kabartma tozu, vanilya aroması ve kakaoyu ilave edip malzemeler iyice karışıncaya kadar karıştırın. Karışımı kalıba alıp düzgünce yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından alın. 10 dakika bekletin ve kalıptan çıkarın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.