Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Hindistan Cevizli Vişneli Kurabiye

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Hindistan cevizi ve vişne dolgulu, çikolata kaplı kurabiye.

Yaklaşık 30 - 35 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Hindistan Cevizli Vişneli Kurabiye

Hamur:

3,5 - 4 su bardağı un
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
200 g yumuşak margarin
0,5 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
0,5 çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1,5 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 - 3 yemek kaşığı süt
20 adet çekirdeksiz vişne

Üzeri için:

100 g bitter çikolata
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 - 3 yemek kaşığı vişne suyu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, toz şeker, yumurta sarıları, süt ve şekerli vanilini ekleyip iyice yoğurun.

3

Dolgunun hazırlanışı

Hindistan cevizi ve yarım çay bardağı pudra şekerini derin bir kaseye alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Sütü ilave edip tekrar karıştırın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Hamurdan cevizden daha küçük bir parça alın ve elinizde bastırarak açın. Ortasına Hindistan cevizi karışımından 1 çay kaşığı koyup üzerine 1 adet vişne yerleştirin. Kenarlardaki hamuru birleştirerek kapatın ve elinizde yuvarlayın. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

5

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kurabiyeleri çikolataya batırıp çıkarın, pişirme kağıdı üzerine sıralayın ve donuncaya kadar bekletin.

1,5 çay bardağı pudra şekerini derin bir kaseye alın. Üzerine vişne suyunu azar azar ilave ederek iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin.