Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Hünnaplı Muffin

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kurutulmuş hünnap ilave ederek hazırlanan muffin tarifi.

Yaklaşık 12 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Hünnaplı Muffin

Hamur:

2 su bardağı un
1 çay bardağı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta (orta boy)
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı kurutulmuş hünnap (küçük küpler şeklinde doğranmış)
1 çay bardağı fındık kırığı

Üzeri için:

2 - 3 yemek kaşığı fındık kırığı

Kalıp:

12'li muffin kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker, sıvı yağ, süt ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Un karışımını ilave edip kısa bir süre çırpın. Hünnap ve fındık kırığını ekleyip karıştırın. Hamuru kalıba paylaştırın, üzerine fındık kırığı serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğutun. Arzuya göre üzerlerine kürdan ile birer adet kurutulmuş hünnap batırarak servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.