Flag

Hünnaplı Muffin

Yaklaşık 12 adet
Kolay
80 dk.
Kurutulmuş hünnap ilave ederek hazırlanan muffin tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
12'li muffin kalıbı

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 çay bardağıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağısıvı yağ
1 çay bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağıkurutulmuş hünnap (küçük küpler şeklinde doğranmış)
1 çay bardağıfındık kırığı
Üzeri için
2 - 3 yemek kaşığıfındık kırığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker, sıvı yağ, süt ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Un karışımını ilave edip kısa bir süre çırpın. Hünnap ve fındık kırığını ekleyip karıştırın. Hamuru kalıba paylaştırın, üzerine fındık kırığı serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğutun. Arzuya göre üzerlerine kürdan ile birer adet kurutulmuş hünnap batırarak servis yapın.