Tereyağı, un, hamur kabartma tozu, pudra şekeri ve şekerli vanilini derin bir kaba alıp yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabına alın ve 30-35 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamuru tezgah üzerine alın ve kısa bir süre yoğurun. Merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. 5 cm çapındaki kurabiye kalıbı ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Pudra şekerini eşit miktarlarda bölerek iki ayrı kaseye alın. Birine jel renklendiriciyi ilave edin. Azar azar su ilave ederek ikisini de glazür kıvamına gelinceye kadar karıştırın. İki ayrı renkteki glazürleri pişirme kağıdından hazırladığınız hunilere doldurun. Uçlarını makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin. Glazür donuncaya kadar bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler