Flag

İki Renkli Glazürlü Kurabiye

25 - 30 adet
Orta
30 dk.
Dr. Oetker Sade Glazür ile süslenen tereyağlı kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
125 goda sıcaklığında tereyağı
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Sade Glazür
2,5 yemek kaşığısüt
10 - 15 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Sade Glazür
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı, un, hamur kabartma tozu, pudra şekeri ve şekerli vanilini derin bir kaba alıp yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabına alın ve 30-35 dakika bekletin.


Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Süre sonunda hamuru tezgah üzerine alın ve kısa bir süre yoğurun. Merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. 5 cm çapındaki kurabiye kalıbı ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

2

Glazürün hazırlanışı

Glazür karışımını bir kaba alın. Üzerine sütü ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Yarısını ayrı bir kaba alın, kırmızı jel renklendiriciyi ekleyin ve karıştırın. İki ayrı renkteki glazürleri pişirme kağıdından hazırladığınız hunilere doldurun. Uçlarını makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin. Glazür donuncaya kadar bekletip servis yapın.