Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Islak Kek

(0)
4 16 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

En lezzetli ve pratik ıslak kek tarifi.

Yaklaşık 10 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Islak Kek

Hamur:

2 su bardağı un
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta (orta boy)
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ

Islatmak için:

3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Süslemek için:

1 - 2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Kare kalıp (24x24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba alın. Üzerine kakao ve hamur kabartma tozunu ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve sıvı yağı ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ekleyerek düşük devirde toplam 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

3

Islatma karışımı

Kek pişerken ıslatma karışımını hazırlayın. Sütü bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve kakaoyu ekleyin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın. Çikolata parçalarını ekleyip eriyinceye kadar yaklaşık 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve kabuk tutmaması için arada karıştırın.

Keki fırından çıkarın. 5 dakika sonra çöp şiş veya kürdan ile birçok yerinden delin ve üzerine ılık ıslatma karışımını gezdirerek dökün. Soğumaya bırakın.

Soğuyan keki dilimleyin. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyin ve servis yapın.