Flag

Ispanaklı Havuçlu Bazlama

8 adet
Orta
30 dk.
Ispanak, havuç ve kaşar peyniri dolgulu bazlama tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3,5 - 4 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığıtuz
2 yemek kaşığısıvı yağ
1,5 su bardağıılık süt
İç malzeme
2 adetrendelenmiş havuç
4 - 5 yemek kaşığızeytinyağı
200 gıspanak yaprağı
1 çay kaşığıtuz
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya ve tuzu ilave edip kaşık ile karıştırın. Sıvı yağ ve ılık sütü ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 35-40 dakika bekletin.

2

İç malzemenin hazırlanışı

Rendelenmiş havuçları tavaya alın. Üzerine zeytinyağını gezdirin ve yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ispanak yapraklarını yıkayın ve iyice süzün. İnce doğrayın, derin bir kaba alın ve üzerine 1 çay kaşığı tuzu serpin. Eliniz ile hafifçe sıkarak fazla suyunu çıkarın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru tezgaha alın ve kısa bir süre yoğurun. 8 eşit parçaya bölüp her birini elinizde yuvarlayın ve üzerlerini bir mutfak bezi ile örtün. Hazırladığınız ıspanak ve havuçları bir kaseye alın, rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve karıştırın. Hamurlardan birini hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 20 cm çapında açın. Hazırladığınız iç malzemeden 1-1,5 yemek kaşığı kadar üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın. Bu ruloyu kendi etrafında sarın ve merdane ile yaklaşık 12 cm çapında açın. Hamurların tamamını bu şekilde hazırlayın.

Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ısıdaki ocakta ısıtın. Açtığınız hamurları arkalı önlü pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.