Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ispanaklı Kiş

(0)
4 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ispanak, peynir ve baharat dolgulu lezzetli bir kiş tarifi.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ispanaklı Kiş

Dolgu:

500 g ıspanak yaprağı
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
0,5 çay kaşığı tuz
3 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı un
0,5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
0,5 demet ince doğranmış dereotu
0,5 demet ince doğranmış maydanoz
2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

Hamur:

2 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 çay kaşığı tuz
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı süt

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Ispanak yapraklarını yıkayıp ince doğrayın. Soğanı küçük küpler şeklinde doğrayıp geniş bir tavaya alın. Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip orta ateşte arada karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine ıspanak ve tuzu ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, tereyağı, yumurta ve sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölüp bir parçasını kalıbın tabanına eliniz ile bastırarak yayın. Kalan hamuru rulo yapın ve kalıbın kenarına bastırarak 3-4 cm yüksekliğinde çerçeve olacak şekilde yayın. Hamuru çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Kişin hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, sıvı yağ, süt ve unu bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine ıspanak, karabiber, pul biber, dereotu, maydanoz ve rendelenmiş beyaz peyniri ilave edip kaşık ile karıştırın. Karışımı kalıptaki tabanın üzerine dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuk olarak servis yapın.