Flag

İzmir Bomba Tatlısı

16 adet
Orta
30 dk.
Meşhur İzmir bombası tarifini evde hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
300 gkakaolu fındık kreması
Hamur
1,5 su bardağıun
1 tutamtuz
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 çay bardağıılık su
Açmak için
Yaklaşık 1 yemek kaşığısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Dolgunun hazırlanışı

Bir tabağın üzerine pişirme kağıdı serin. Kakaolu fındık kremasından iki tatlı kaşığı yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve 16 adet olacak şekilde tabağa sıralayın. Dondurucuda bekletin.

2

Hamurların hazırlanışı

Unu derin bir kaba alın, üzerine tuz, toz şeker, şekerli vanilin, sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve 20 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 225 °C

Turbo pişirme: 225 °C


Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun. 16 parçaya bölün. Kakaolu fındık kremalarını dondurucudan çıkarın. Tezgaha az miktarda sıvı yağ sürün, bir parça hamuru alın ve merdane yardımı ile yaklaşık 10 cm çapında ince açın, ortasına  bir adet fındık kreması koyun ve bohça şeklinde kapatın. Üstte kalan fazla hamuru makas veya bıçak ile kesin. Ters çevirerek fırın tepsisine koyun. Fındık kremaları erimeden hızlıca kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 5 - 7 dakika


Fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.