Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

İzmir Bomba Tatlısı

(0)
4 1515 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Meşhur İzmir bombası tarifini evde hazırlayabilirsiniz.

16 adet

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* İzmir Bomba Tatlısı

Dolgu:

300 g kakaolu fındık kreması

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su

Açmak için:

Yaklaşık 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Bir tabağın üzerine pişirme kağıdı serin. Kakaolu fındık kremasından iki tatlı kaşığı yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve 16 adet olacak şekilde tabağa sıralayın. Dondurucuda bekletin.

2

Hamurların hazırlanışı

Unu derin bir kaba alın, üzerine tuz, toz şeker, şekerli vanilin, sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve 20 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 225 °C

Turbo pişirme: 225 °C

Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun. 16 parçaya bölün. Kakaolu fındık kremalarını dondurucudan çıkarın. Tezgaha az miktarda sıvı yağ sürün, bir parça hamuru alın ve merdane yardımı ile yaklaşık 10 cm çapında ince açın, ortasına  bir adet fındık kreması koyun ve bohça şeklinde kapatın. Üstte kalan fazla hamuru makas veya bıçak ile kesin. Ters çevirerek fırın tepsisine koyun. Fındık kremaları erimeden hızlıca kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 5 - 7 dakika

Fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.