Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kabaklı Kiş 3

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Krema, mantar, kabak ve peynir ile hazırlanan kiş.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kabaklı Kiş 3

Kabaklı karışım:

2 adet kabak (orta boy)
5 - 6 adet mantar
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı krema
2 yumurta (orta boy)
50 g eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı karabiber
0,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hamur:

2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
0,5 çay kaşığı tuz

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (20x30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Kabaklı karışım

Kabakları 2-3 mm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin. Kabakların yarısını 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar arada karıştırarak pişirin. Kalan kabakları da aynı şekilde pişirip soğumaya bırakın.

Mantarları 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile arada karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Krema, yumurta, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberi derin bir kaba alın ve çatal yardımı ile iyice çırpın. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Üzerine pişirdiğiniz kabak ve mantarları ekleyip karıştırın.

2

Hamur

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurun yarısını kalıbın tabanına bastırarak yayın. Kalan hamuru, kalıbın kenarlarında yükseklik oluşturacak şekilde bastırarak yayın. Sebzeli-peynirli karışımı kalıptaki hamurun üzerine alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkartıp arzuya göre pul biber veya tane karabiber ile süsleyerek sıcak veya ılık servis yapın.