Flag

Kabaklı Kiş

Yaklaşık 5 adet
Orta
180 dk.
Kabak, krema ve kaşar peyniri ile hazırlanan lezzetli bir kiş tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 12 cm)

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 tutamtuz
125 gtereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
1yumurta
3 - 4 yemek kaşığıbuzdolabında soğutulmuş su
İç malzeme
500 gkabak (3 adet orta boy)
2 yemek kaşığısıvı yağ
2yumurta
1 su bardağıkrema
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
2 - 3 daldereotu (ince doğranmış)

Ürünü incele

1

Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme

Picture - Temel-Tart-Kup-Glanur-Tereyagi.jpg

Unu derin bir kaba eleyin. Tuzu ekleyip karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin. Üzerine yumurta ve soğuk suyu ekleyip hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.


Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen derecye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Picture - Kabakli-Kis-Hamur-Yayma.JPG

Hamuru buzdolabından çıkarıp 5 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile biraz açıp eliniz ile hafifçe bastırarak kalıpların içine yayın. Çatal ile hamuru birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

2

İç malzemenin hazırlanışı

Kabakları 2-3 mm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin. Tavaya 1-2 tatlı kaşığı sıvı yağ dökün ve bir sıra kabak dizin, orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar arkalı önlü pişirin. Tavaya her seferinde yağ dökerek kabakların tamamını bu şekilde pişirin. Pişen kabakları soğumaya bırakın.


Yumurta, krema, tuz ve karabiberi çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve dereotunu ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Kabakları ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Karışımı hazırladığınız kiş tabanlarının üzerine paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp ılık servis yapın.