Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kabaklı Tuzlu Kek

(0)
4 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mısır unu ile hazırlnan glutensiz kabaklı kek tarifi.

Yaklaşık 15 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kabaklı Tuzlu Kek

Hamur:

2 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 su bardağı mısır unu
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu (gluten içermez)
2 adet kabak (rendelenmiş)
0,5 demet ince doğranmış dereotu

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (20x30 cm)

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurtaları çırpma kabına alıp mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip 1 dakika daha çırpın. Mısır unu ve hamur kabartma tozunu karıştırıp ekleyin. Düşük devirde 1 dakika çırpın. Rendelenmiş kabak ve dereotunu ilave edip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın.