Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kalbim Sende

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeker hamuru kaplı sevgililer günü kurabiyeleri. En pratik, en sevimli tarifi kolayca hazırlayabilirsiniz.

Yaklaşık 10 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kalbim Sende

Hamur:

2 - 2,5 su bardağı un
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı frenk üzümü

Üzeri için:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Buğday Nişastası
30 g bitter çikolata
Dr. Oetker Süsleme Glazürü

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba alın. Üzerine tereyağı, yumurta, toz şeker, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Frenk üzümlerini ekleyip fazla ezmeden kısa bir süre yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın, merdane yardımı ile 6-7 mm kalınlığında açın. 8x10 cm boyutlarında 2 adet hamur kesin. Kalan hamuru daha küçük boyutlarda kesin, hepsini fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme

Şeker hamurunu paketinden çıkarın ve kısa bir süre yoğurun. Tezgaha az miktarda buğday nişastası serpin, merdane yardımı ile şeker hamurunu 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiyelerin boyutunda parçalar kesin. Kurabiyelerin üzerlerini su ile hafif ıslatıp şeker hamurlarını yerleştirin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. 5 dakika bekletip pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Huninin ucunu makas ile ince çizgi çıkacak şekilde kesin ve büyük boy kurabiyelerden birine kız, bir diğerine de erkek çizin. Kurabiyeleri servis tabağına sıralayıp süsleme glazürü ile üzerlerine kalpler ve birbirine bağlayan ipler çizin.