Flag

Kalbim Sende

Yaklaşık 10 adet
Orta
90 dk.
Şeker hamuru kaplı sevgililer günü kurabiyeleri. En pratik, en sevimli tarifi kolayca hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
125 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1limon kabuğu rendesi
1 çay bardağıfrenk üzümü
Üzeri için
200 gşeker hamuru
Dr. Oetker Buğday Nişastası
30 gbitter çikolata
Dr. Oetker Süsleme Glazürü

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba alın. Üzerine tereyağı, yumurta, toz şeker, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Frenk üzümlerini ekleyip fazla ezmeden kısa bir süre yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın, merdane yardımı ile 6-7 mm kalınlığında açın. 8x10 cm boyutlarında 2 adet hamur kesin. Kalan hamuru daha küçük boyutlarda kesin, hepsini fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme

Şeker hamurunu kısa bir süre yoğurun. Tezgaha az miktarda buğday nişastası serpin, merdane yardımı ile şeker hamurunu 4-5 mm kalınlığında açın. Kurabiyelerin boyutunda parçalar kesin. Kurabiyelerin üzerlerini su ile hafif ıslatıp şeker hamurlarını yerleştirin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. 5 dakika bekletip pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Huninin ucunu makas ile ince çizgi çıkacak şekilde kesin ve büyük boy kurabiyelerden birine kız, bir diğerine de erkek çizin. Kurabiyeleri servis tabağına sıralayıp süsleme glazürü ile üzerlerine kalpler ve birbirine bağlayan ipler çizin.