Flag

Kalp Kurabiye

Yaklaşık 25 adet
Orta
100 dk.
Kalp kurabiye tarifi nasıl yapılır? Reçelli, renkli kalp kurabiyelere bayılacaksınız. Özel sunumlarınıza çok yakışacak.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 - 3 su bardağıun
1,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2yumurta sarısı
200 gyumuşak margarin veya tereyağı
Üzeri için
1 su bardağıportakal reçeli veya çilek reçeli
2 yemek kaşığısu
Süslemek için
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 - 2 tatlı kaşığısu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Un ve pudra şekerini karıştırıp birlikte eleyin, şekerli vanilin, yumurta sarıları ve tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda hamuru merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın, kalp şeklindeki kalıplarla kesip tepsiye sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

2

Dolgu ve kaplama

Çilek veya portakal reçelini süzgüde bekletip tanelerin ayrılmasını sağlayın. Süzgüde kalan taneli reçeli blenderda püre yapıp bisküvilerin aralarına sürün ve ikişer ikişer yapıştırın. Süzülen reçel suyuna 2 yemek kaşığı suyu ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatın. Ocaktan alıp bekletmeden kalplerin üzerine ince yayın.


Pudra şekerini su ile karıştırarak glazür hazırlayın. Pişirme kağıdından huni hazırlayın, glazürü içine doldurup ucunu makas ile çok ince kesin ve kalpleri süsleyin.