Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Karamelli Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kızılcık marmeladı dolgulu karamelli pasta tarçınlı ve esmer şekerli kurabiyeler ile süsleniyor.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Karamelli Pasta

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao

Hamur:

1,5 - 2 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 çay kaşığı tarçın
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı esmer şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu ve kaplama:

1 su bardağı kızılcık marmeladı
0,5 çay bardağı su
1 paket Dr. Oetker Vanilinli & Çikolatalı Duo Pasta Kreması
3 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos

Islatmak için:

1 çay bardağı süt

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Kenarlarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında bir şerit kesin ve kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su, sıvı yağ ve kakaoyu bir çırpma kalıbına alın. Üzerine pandispanya unu ilave edin ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

Fırından alın, 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve tarçını bir kaba alın ve kaşık ile karıştırın. Tereyağı, yumurta, esmer şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve eliniz ile yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Sincap, tavşan ve ceylan gibi hayvan şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Dolgu ve kaplama

Kızılcık marmeladını derin bir kaba alın, üzerine suyu ekleyin ve çatal veya el çırpıcısı ile 1 dakika kadar hızlıca çırpın. Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin, üst katı ters çevirerek servis tabağına alın. Çırpma kabına 1,5 çay bardağı buzdolabında soğumuş sütü alın. Üzerine çikolatalı krema poşetini boşaltın ve çırpın. 1,5 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Servis tabağındaki pandispanyayı süt ile ıslatın. Kenar kısmına halka şeklinde bir şerit krema sıkın. İçe doğru 2 cm boşluk bırakıp daha küçük bir halka daha sıkın. Yine boşluk bırakarak orta kısma da krema sıkın. Bıraktığınız boşluklara hazırladığınız kızılcık marmeladını koyun. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Vanilinli kremayı 1,5 çay bardağı soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Karamel sostan 1 yemek kaşığı kremaya ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Pastayı kaplayın, buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

Kalan karamel sosu pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip kurabiyeleri süsleyin. Servisten önce pastanın kenarlarına karamel sos sıkın ve kurabiyeleri sıralayın.