Flag

Karamelli Pasta

12 dilim
Orta
40 dk.
Kremalı karamelli pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Pandispanya için
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
0,5 su bardağısu
Karamel için
1,5 çay bardağıtoz şeker
3 - 4 yemek kaşığıkrema
Dolgu için
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Kaplamak için
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Karamel sos
1 çay bardağıtoz şeker
30 gtereyağı
0,5 çay bardağıkrema

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. 

3

Karamelin hazırlanışı

Toz şekeri çelik bir tava veya tencereye alın. Düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan şeker eriyip karamel rengi oluncaya kadar bekletin. Kremayı ilave edin ve şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Tamamen eriyince ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın.

Patacı kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Krem şanti ve 1,5 çay bardağı sütü ayrı bir çırpma kabında 3-4 dakika çırpın. Pastacı kreması ile birleştirip 2 dakika daha çırpın. 

Soğuyan karamelin yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yayın. Hazırladığınız kremanın yarısını üzerine sürün ve ikinci kat pandispanyayı kapatın. Kalan karameli yayın ve kalan kremayı aynı şekilde üzerine sürün. Üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın. 

5

Kaplama ve şekillendirme

Pasta kremasını süt ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremadan 4-5 yemek kaşığı kadarını üzeri için ayırın ve kalan krema ile pastayı kaplayın. Ayırdığınız kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pastanın alt kısmına çerçeve şeklinde küçük yıldızlar sıkarak süsleyin. Kalan krema ile üzerini süsleyin ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.

6

Karamel sosun hazırlanışı ve servis

Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun. Pastanın üzerini karamel sos ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.