Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kayısılı Cevizli Kaya Kurabiyesi

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kuru kayısı ve cevizle hazırlanan klasik kaya kurabiyesi tarifi. Kısa sürede hazırlanan az malzemeli nefis bir lezzet.

Yaklaşık 25 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kayısılı Cevizli Kaya Kurabiyesi

Hamur:

2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
175 g yumuşak margarin veya tereyağı
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı iri kırılmış ceviz
0,5 su bardağı küp şeklinde doğranmış kuru kayısı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.

Margarin veya tereyağı, yumurta, şekerli vanilin ve toz şekeri derin bir kaba alın ve kaşık ile karıştırın. Unu ilave edip karıştırmaya devam edin. Üzerine ceviz ve kuru kayısıyı ilave edin ve tekrar karıştırın. Hamuru iki yemek kaşığı yardımı ile fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.