Flag

Kayısılı Köstebek Pasta

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Taze kayısı ile hazırlanan köstebek pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur için
1 paketDr. Oetker Köstebek Pasta
100 gyumuşak margarin
2yumurta
Yaklaşık 7 - 8 yemek kaşığısüt
Dolgu
10 adetküp şeklinde doğranmış kayısı
1 çay bardağısu
1 tatlı kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
Krema için
3,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Köstebek Pasta
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanını margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını çırpma kalıbına boşaltın. Üzerine margarin, yumurta ve sütü ekleyip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Kayısıların hazırlanışı

Kayısıların 1 çay bardağı kadarını ayırıp kalanları bir tencereye koyun. Üzerine su, toz şeker ve mısır nişastasını ekleyip karıştırın. Orta ateşte pişirin. Kaynama başlayınca 1 dakika daha pişirmeye devam edin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.  

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki servis tabağına alın. Kenarından 1 cm pay kalacak şekilde kaşık yardımı ile 0,5 cm derinliğinde oyun. Kek kırıntılarını bir kasede iyice ufalayın. Soğuyan kayısıları tabanın oyulan kısmına kaşık ile iyice yayın. 


Sütü çırpma kabına alın ve üzerine krema karışımını ilave edin. Mikser ile yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Çikolata parçaları ve ayırdığınız kayısıları ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Kremayı kayısıların üzerinden başlayarak tabanı tamamen kaplayacak şekilde yayın ve kubbe şekli verin. Ufalanmış kek kırıntılarını kremanın üzerine hafifçe bastırarak ve kremayı tamamen kaplayacak şekilde serpin. Pastayı buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.