Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kayısılı Köstebek Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Taze kayısı ile hazırlanan köstebek pasta tarifi.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kayısılı Köstebek Pasta

Hamur için:

1 paket Dr. Oetker Köstebek Pasta
100 g yumuşak margarin
2 yumurta (orta boy)
Yaklaşık 7 - 8 yemek kaşığı süt

Dolgu:

10 adet küp şeklinde doğranmış kayısı
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası

Krema için:

3,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanını margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını çırpma kalıbına boşaltın. Üzerine margarin, yumurta ve sütü ekleyip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Kayısıların hazırlanışı

Kayısıların 1 çay bardağı kadarını ayırıp kalanları bir tencereye koyun. Üzerine su, toz şeker ve mısır nişastasını ekleyip karıştırın. Orta ateşte pişirin. Kaynama başlayınca 1 dakika daha pişirmeye devam edin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.  

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki servis tabağına alın. Kenarından 1 cm pay kalacak şekilde kaşık yardımı ile 0,5 cm derinliğinde oyun. Kek kırıntılarını bir kasede iyice ufalayın. Soğuyan kayısıları tabanın oyulan kısmına kaşık ile iyice yayın. 

Sütü çırpma kabına alın ve üzerine krema karışımını ilave edin. Mikser ile yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Çikolata parçaları ve ayırdığınız kayısıları ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Kremayı kayısıların üzerinden başlayarak tabanı tamamen kaplayacak şekilde yayın ve kubbe şekli verin. Ufalanmış kek kırıntılarını kremanın üzerine hafifçe bastırarak ve kremayı tamamen kaplayacak şekilde serpin. Pastayı buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.