Flag

Keşküllü Bohçalar

15 adet
Orta
80 dk.
Milföy hamuru içinde elmalı üzümlü keşkül.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker Keşkül
3 su bardağısüt
1 tatlı kaşığıtoz tarçın
0,5 su bardağıkırılmış badem
0,5 su bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
1 adetelma
Milföy kareleri için
15 adetmilföy hamuru
Üzeri için
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Keşkül
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Dolgunun hazırlanışı

Keşkülü süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Tarçın, badem, kuru üzüm ve küp şeklinde doğradığınız elmayı ilave edip karıştırın.

2

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

3

Milföylerin hazırlanışı

Milföyleri tezgahın üzerine tek tek sıralayın ve yumuşaması için 5-10 dakika bekletin. Üzerlerine birer yemek kaşığı keşküllü karışım koyun, dört köşesinden birleştirip kenarlarını elinizle hafifçe bastırarak yapıştırın, ters çevirerek fırın tepsisine sıralayın. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkartıp bekletmeden üzerlerine pudra şekeri serpin. Ilık servis yapın.