Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kestaneli Bademli Biscotti

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kestane şekeri ve badem ile hazırlanan biscotti tarifi.

Yaklaşık 30 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kestaneli Bademli Biscotti

Malzemeler:

1 su bardağı çiğ badem
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal
3 yemek kaşığı süt
1 su bardağı küp şeklinde kesilmiş kestane şekeri

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Bademleri sıcak suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve bıçak ile enlemesine ortadan ikiye bölün. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta aklarını çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Portakal aroması ve sütü ekleyip mikserin düşük devrinde kısa bir süre çırpın. Un karışımını ekleyip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgaha alın, badem ve kestane şekerlerini ilave edip tekrar yoğurun. 2 eşit parçaya bölün ve her birini 20 cm uzunluğunda rulo şekline getirin. Fırın tepsisine alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarıp 10 dakika soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Bir bıçak ile 1-1,5 cm genişliğinde dilimleyin. Tepsiye yatırarak sıralayın ve aynı fırın ayarında 5-10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Üzerlerini bir mutfak havlusu ile kapatın ve soğumaya bırakın.