Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Tereyağı, un, toz şeker, şekerli vanilin ve sütü bir kaba alıp kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 7-8 mm kalınlığında açın. Çiçek, kalp, yıldız, düz yuvarlak ve tırtıklı yuvarlak şekillerdeki kurabiye kalıpları ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Şeker hamurunu kısa bir süre yoğurun. Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve şeker hamurunu merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiyeleri kestiğiniz kalıplarla şeker hamurundan aynı sayıda şekiller çıkarın. Soğuyan kurabiyelerin üzerini fırça ile az miktarda su ile ıslatın ve üzerlerine şeker hamurlarını yerleştirin. Farklı şekillerdeki küçük kalıpları önce jel renklendiriciye batırıp şeker hamurlarının üzerinde bastırarak izler çıkarın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler