Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kıymalı Rulo

(0)
5 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Patatesli kıymalı rulolar.

Yaklaşık 40 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kıymalı Rulo

İç malzeme:

2 adet patates (orta boy)
250 g kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
0,5 demet ince doğranmış maydanoz

Hamur:

3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay bardağı yoğurt
0,5 çay bardağı sıvı yağ
100 g yumuşak margarin
1 yumurta sarısı

Üzeri için:

1 yumurta akı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

İç malzemenin hazırlanışı

Patatesleri iyice yıkayıp yumuşayıncaya kadar kaynatın. Sudan alıp fazla bekletmeden kabuklarını soyun ve püre haline getirin. Kıyma ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alıp kavurun. Ocaktan alın, üzerine püre haline getirilmiş patates, tuz, karabiber ve maydanozu ilave edip iyice karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, yoğurt, sıvı yağ, margarin ve yumurta sarısını ekleyip yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. İç malzemeden koyup yayın ve rulo şeklinde sarın. Üzerlerini kapatıp buzlukta 30 dakika bekletin.

3

Pişirme ve servis

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Rulo hamurları buzluktan çıkarıp bıçak ile 1- 1,5 cm genişliğinde dilimleyin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta akı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp ılık olarak servis yapın.