Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Krokanlı Pasta 2

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yaklaşık 6 - 8 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Krokanlı Pasta 2

Hamur:

1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
2 su bardağı süt

Krokan için:

3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı iri kırılmış fındık
1 çay kaşığı tereyağı

Kaplamak için:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

2 yemek kaşığı toz şeker
5 - 6 adet vişne

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Kekin hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin.  Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alıp yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Pudingi 2 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Krokanın hazırlanışı

Toz şekeri çelik bir tava veya tencereye alın. Kısık ateşte karıştırmadan şeker eriyip karamel rengi oluncaya kadar bekletin. Ocaktan alın, üzerine fındık kırığı ve tereyağını ekleyip kaşık ile karıştırın. Pişirme kağıdına yayın ve soğumaya bırakın.


Süsleme için olan 2 yemek kaşığı toz şekeri aynı şekilde eritin. Oval tabanlı bir kaseyi alt üst çevirip üzerini pişirme kağıdı ile kaplayın. Eriyen şekeri kaşık ile ince şerit halinde dökerek kasenin üst kısmını kaplayın. Donuncaya kadar bekletin. 

5

Pastanın hazırlanışı

Keki kalıptan çıkarın ve pişirme kağıdını ayırın. İki eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. İlk katını servis tabağına alın ve üzerine soğuyan pudingi yayın. Krokanın yarısını küçük parçalara kırın ve pudingin üzerine serpin. Üzerine ikinci kat keki kapatın. Pastayı buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

6

Kaplama ve süsleme

Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile tarifine göre çırpın ve pastayı kaplayın. Kalan krokanı mutfak robotunda öğütüp pastanın yanlarına ve üzerine, orta kısmı boş bırakarak serpin. Kasenin üzerinde donan şekeri çıkarıp pastanın üzerine koyun. İçine vişneleri doldurup dilimleyerek servis yapın.