Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kuru Meyveli Şekerlemeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kuru üzüm, kayısı ve incir ile hazırlanan kakao kaplı şekerlemeler.

Yaklaşık 20 - 22 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kuru Meyveli Şekerlemeler

Malzemeler:

0,5 su bardağı krema
150 g kuvertür
1 çay kaşığı tereyağı
3 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
3 adet küp şeklinde doğranmış kuru incir
0,5 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1,5 çay bardağı fındık kırığı
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal

Üzeri için:

3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

preparation

Hazırlanışı

1

Karışımın hazırlanışı

Kremayı küçük bir tencereye alıp kısık ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, bekletmeden kuvertür ve tereyağını ekleyip kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Üzerine kayısı, incir, kuru üzüm, fındık kırığı ve portakal aromasını ekleyin. Kaşıkla iyice karıştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Şekillendirme ve servis

Süre sonunda buzdolabından çıkarın. Kakaoyu geniş bir kaseye alın. Karışımdan cevizden daha küçük parçalar alın ve elinizde yuvarlayarak top şekline getirin. Kakaonun olduğu kaseye alın ve her tarafını kakaoya bulayın. Tamamını bu şekilde hazırlayıp servis tabağına sıralayın ve servis yapın.