Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Lezzet Rulosu

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kazandibi ruloları içinde kuru kayısı ve kuru incir.

Yaklaşık 12 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Lezzet Rulosu

İç malzeme:

1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kuru incir
5 - 6 adet karanfil
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı su (sıcak)
0,5 çay bardağı krema
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker

Kazandibi:

1 poşet Dr. Oetker Kazandibi
3 su bardağı süt

Süslemek için:

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
2 - 3 adet kuru kayısı

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (24x35 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

İç malzeme

Kuru kayısı ve incirleri küp şeklinde doğrayın. Derin bir kaba alın, tarçın ve karanfili ilave edip üzerine sıcak suyu dökün. 2-3 saat bekletip karanfilleri çıkartın ve suyunu süzün. Krema, tereyağı ve şekeri bir tencereye alın, kısık ateşte kaynatın. Kaynama başlayınca hazırladığınız karışımı ilave edin, suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2

Kazandibi

Sütü bir tencereye boşaltıp üzerine kazandibi poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Süre sonunda dikdörtgenler şeklinde dilimleyin.

3

Şekillendirme ve servis

Bu dikdörtgenlerin üzerine şerit şeklinde iç malzeme koyun, bu iç malzeme içinde kalacak şekilde sarın. Hindistan cevizi ve küp şeklinde doğranmış kuru kayısı ile süsleyerek servis yapın.