Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Limonlu Vegan Cheesecake

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Nohut ve kaju ile hazırlanan limonlu vegan cheesecake.

6 - 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Limonlu Vegan Cheesecake

Taban için:

1,5 su bardağı çiğ badem
5 adet çekirdeği ayıklanmış hurma
1 çay bardağı su
1 - 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi

Dolgu:

2 su bardağı çiğ kaju fıstığı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

2 su bardağı çiğ kaju fıstığını derin bir kaba alın. Üzerine kaplayacak şekilde sıcak su ekleyin ve yaklaşık 10-15 dakika bekletin. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. 

2

Tabanın hazırlanışı

Badem, hurma, su ve pekmezi mutfak robotunda iyice öğütün. Hazırladığınız karışımı kalıba alın. Eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına ve yanlarına, 3 cm yüksekliğinde kenar oluşacak şekilde yayın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın. 

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Sıcak suda beklettiğiniz kajuların suyunu süzün ve mutfak robotuna alın. Üzerine haşlanmış nohut, pudra şekeri, şekerli vanilin, tahin, pekmez, mısır nişastası, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyin. 2-3 dakika süre ile iyice öğütün. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve bir gün bekletin.  Dilimleyerek servis yapın.