Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Lolipop Kalp Kurabiyeler

recipe-Lolipop Kalp Kurabiyeler
(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vişne sosu dolgulu şirin kalpler, butik ve çubukta kurabiye, kolay ve az malzemeli, trend bir tarif.

Yaklaşık 12 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Lolipop Kalp Kurabiyeler

Hamur:

2 ½ - 3 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
½ su bardağı krema

Dolgu:

½ çay bardağı vişne suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı:

Un, hamur kabartma tozu, pudra şekeri, şekerli vanilin, tereyağı ve kremayı bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane yardımı ile 2-3 mm kalınlığında açın. 7-8 cm çapında kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Yarısını fırın tepsisine sıralayın. Kalan yarısının sol üst köşelerinden 1-2 cm boyutlarında küçük kalpler çıkarıp sağ köşesine az su sürerek yapıştırın. Kesilmeyen hamurların üzerine çubukları yerleştirin ve üzerlerine kalp kestiğiniz hamurları koyun. Kenarlarına hafifçe bastırıp yapıştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı:

Vişne suyu, toz şeker ve mısır nişastasını küçük bir tencereye alın. Kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırarak 5 dakika soğutun.

4

Süsleme ve servis:

Hazırladığınız dolguyu soğuyan kurabiyelerin üzerindeki minik boş kalplerin içine doldurun. Donması için 15-20 dakika bekletin ve servis yapın.

Beslenme bilgileri * Lolipop Kalp Kurabiyeler

Porsiyon / Servis 100 g / ml