* Lolipop Kalp Kurabiyeler
2 ½ - 3 su bardağı | un |
1 çay kaşığı | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
1 çay bardağı | Dr. Oetker Pudra Şekeri |
1 poşet | Dr. Oetker Şekerli Vanilin |
100 g | tereyağı (oda sıcaklığında) |
½ su bardağı | krema |
½ çay bardağı | vişne suyu |
1 yemek kaşığı | toz şeker |
1 tatlı kaşığı | Dr. Oetker Mısır Nişastası |
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C
Un, hamur kabartma tozu, pudra şekeri, şekerli vanilin, tereyağı ve kremayı bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane yardımı ile 2-3 mm kalınlığında açın. 7-8 cm çapında kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Yarısını fırın tepsisine sıralayın. Kalan yarısının sol üst köşelerinden 1-2 cm boyutlarında küçük kalpler çıkarıp sağ köşesine az su sürerek yapıştırın. Kesilmeyen hamurların üzerine çubukları yerleştirin ve üzerlerine kalp kestiğiniz hamurları koyun. Kenarlarına hafifçe bastırıp yapıştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Vişne suyu, toz şeker ve mısır nişastasını küçük bir tencereye alın. Kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırarak 5 dakika soğutun.
Hazırladığınız dolguyu soğuyan kurabiyelerin üzerindeki minik boş kalplerin içine doldurun. Donması için 15-20 dakika bekletin ve servis yapın.
Porsiyon / Servis | 100 g / ml |
---|